nieuws

‘Online zorgpolis weer populairder’

Schade

Volgens vergelijkingssite ZorgKiezer.nl kiezen zeven van de tien overstappende consumenten voor een online ziektekostenverzekering. “Een online zorgverzekering is gemiddeld € 105 per jaar (10%) goedkoper dan een reguliere verzekering.”

‘Online zorgpolis weer populairder’

ZorgKiezer wijst op de internetlabels van de grote aanbieders. “Zo is de nieuwe internetverzekering Bewuzt van VGZ maar liefst € 155 goedkoper per jaar dan het reguiliere label van VGZ. Ook tussen Anderzorg, de online zorgverzekering van Menzis, en het reguliere label van Menzis zit een verschil van liefst € 117 per jaar.” Volgens de vergelijker stijgt het aantal mensen met een online zorgpolis dit jaar van 770.000 naar meer dan een miljoen. “Wij zien consumenten massaal overstappen naar een goedkope online zorgverzekering, omdat ze willen besparen op hun maandlasten. Verzekeraars doen er alles aan om hun klanten te behouden. Door een goedkoop alternatief op hun huidige verzekering te bieden, hopen ze dat de klant blijft.”
Vorig jaar koos 57% van de overstappers voor een online polis.
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.