nieuws

Levenseindekliniek opgenomen in Menzis-polis

Schade

Menzis gaat zorg die wordt verleend door de Levenseindekliniek vergoeden. De kliniek helpt mensen met een euthanasieverzoek dat niet door de eigen arts wordt ingewilligd. Als de patiënt, volgens de criteria van de euthanasiewet, in aanmerking komt voor euthanasie, kan de arts van de Levenseindekliniek het verzoek uitvoeren.

Levenseindekliniek opgenomen in Menzis-polis

Het bestuur van de Levenseindekliniek hoopt dat deze, voor de zorgverzekeringsbranche unieke, stap van Menzis ook gevolg zal vinden bij andere zorgverzekeraars. De Levenseindekliniek bestaat uit ambulante teams van artsen en verpleegkundigen. Tot op heden worden de werkzaamheden van deze ambulante teams vergoedt door donaties van de leden van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE). De Levenseindekliniek is op 1 maart van start gegaan. Tot op heden hebben 51 personen euthanasie of hulp bij zelfdoding via de kliniek gekregen. Bij 30 personen is de euthanasie uiteindelijk toch door de eigen arts is uitgevoerd.  

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.