nieuws

Aantal miljoenenbranden stijgt fors

Schade

Een dertigtal grote branden met een schadebedrag van € 1 miljoen of meer zorgen in het derde kwartaal van dit jaar naar verwachting voor een totale schadelast van € 82 miljoen. Met een geraamde schadepost van € 12,5 miljoen vormt de brandstichting bij het gemeentehuis van Waalre met afstand de grootste schadepost.

Aantal miljoenenbranden stijgt fors

Het derde kwartaal van 2012 eindigt daarmee hoog in de ranglijsten. In de afgelopen tien jaar viel de geraamde schade door grote branden slechts drie keer hoger uit: in 2003 (€ 119,5 miljoen), in 2007 (€ 103,6 miljoen) en in 2009 (€ 101,9 miljoen). Het aantal miljoenenbranden in het derde kwartaal van 2012 is na 2003 (36 branden) het op een na grootste aantal dat zich de afgelopen tien jaar in de maanden juli, augustus en september voordeed. Dit alles blijkt uit de lijst met meest recente registraties van de grote branden die in samenwerking met het NIVRE en verzekeraars tot stand komt. In het derde kwartaal van 2011 zorgden zeventien miljoenenbranden voor een totale schadepost van € 61,5 miljoen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.