nieuws

Reaal moet recordschadevergoeding betalen

Schade

Een werknemers van een lamellenfabriek in Rotterdam heeft na twaalf jaar procederen een schadevergoeding van € 345.000 gekregen voor de schildersziekte die hij tijdens zijn werk opliep. Reaal draait op voor de hoogste schadevergoeding ooit voor iemand met deze beroepsziekte.

Reaal moet recordschadevergoeding betalen

Bureau Beroepsziekten van de FNV zegt twaalf jaar gevochten te hebben om de werknemer in het gelijk te stellen, tot de Hoge Raad aan toe. “Het schrijnende is dat slachtoffers van beroepsziekten niet alleen hun gezondheid en hun werk kwijt zijn, maar ook jarenlang in een juridische strijd verwikkeld zijn over hun financiële zekerheid.” Het slachtoffer  werd op 34-jarige leeftijd volledig arbeidsongeschikt verklaard, nadat hij jaren had gewerkt met hoge concentraties oplosmiddelen bij het opbouwen en schoonmaken van verfrollen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.