nieuws

Movir anticipeert op stijgend aantal aov-claims advocatuur

Schade

In opdracht van Movir heeft coaching & counselingbureau Elestia een Mentale Veerkracht Scan ontwikkeld. Deze scan moet het toenemend aantal arbeidsongeschiktheidsmeldingen onder advocaten inperken door vroegtijdig klachten te signaleren als overspannenheid en burn-out.

Movir anticipeert op stijgend aantal aov-claims advocatuur

Volgens de arbeidsongeschiktheidsverzekeraar staan psychische klachten van alle schade-oorzaken onder advocaten op nummer 1. “In 2011 was maar liefst 41% van de meldingen onder advocaten een psychische aandoening. De advocatuur gaat gebukt onder een veelheid werkgerelateerde problemen zoals stress, werkdruk, werkbelasting, samenwerkingsproblemen en een moeizame balans tussen werk en privé”, aldus Movir. Eerder al ontwikkelde Elestia speciaal voor de advocaat een online scan die door middel van een vragenlijst de mentale conditie weergeeft. Door vroegtijdig problemen te herkennen, kan direct gestart worden met preventieve interventies. “Het blijkt dat psycheklachten bij vroegtijdige interventie positief zijn te beïnvloeden. Dit kan een langdurige uitval en zelfs permanente schade helpen voorkomen.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.