nieuws

Menzis verlaagt basispremie met € 0,50 per maand

Schade

De jaarpremie van de Menzis basisverzekering voor 2013 is vastgesteld op € 1.272 (1.278). De maandpremie komt daarmee op € 106 en is daarmee € 0,50 goedkoper dan dit jaar. De premies van de meest gekozen aanvullende verzekeringen blijven gelijk of stijgen licht.

Menzis verlaagt basispremie met € 0,50 per maand

De premie voor ExtraVerzorgd 1 blijft gelijk (€7,45), Extra Verzorgd 2 stijgt licht met € 0,85 per maand en komt uit op € 17,40 (€ 16,55). De premie van Tandverzorgd 1 blijft ook gelijk op € 9,10. De duurste aanvullende verzekering, ExtraVerzorgd 4, heeft een premie van € 70,40.
Menzis heeft de afgelopen jaren haar reserves moeten aanvullen om aan de solvabiliteitseisen te voldoen. Dat is mede van invloed geweest op de premies. “Menzis is met het huidige niveau van de reserves een financieel zeer gezond bedrijf. Dit draagt er aan bij dat de premie in 2013 kan dalen”, aldus de zorgverzekeraar.
Om premiestijgingen ook in de toekomst te beperken, zet de zorgverzekeraar nog scherper in op kwaliteit van zorg.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.