nieuws

ACE en Willis bieden klanten online rampenplatform

Schade

Schadeverzekeraar ACE en Willis Re Analytics hebben voor hun klanten een online platform ontwikkeld waarop mondiale gegevens over (de risico’s op) natuurrampen zijn gevisualiseerd. “Met het ACE Cat Web Platform helpen wij onze klanten om het gevaar van blootstelling aan natuurrampen nauwkeuriger te identificeren”, aldus countrymanager Ron Verhulsdonk van ACE.

ACE en Willis bieden klanten online rampenplatform

“Door exact in kaart te brengen wat de ‘hotspots’ zijn, kunnen bedrijven de sterke en zwakke punten van hun logistieke ketens beter inschatten. En hierdoor kunnen wij weer beter samenwerken met de klant bij de ontwikkeling van de juiste verzekeringsprogramma’s om deze risico’s te beheersen.”
Volgens Verhulsdonk was het jaar 2011 wereldwijd het slechtste jaar wat betreft rampen en de daaruit voortvloeiende verliezen. “Rampen als de aardbeving en tsunami in Japan en de overstroming in Thailand maakten bedrijven duidelijk dat zij meer risico’s lopen door de toenemende globalisering en complexiteit van productie- en logistieke ketens.”
Het ACE Cat Web Platform combineert gegevens over aardbevingen, stormen en overstromingen, beschikbaar gesteld door risicomodelexpert RMS, met door klanten aangeleverde informatie. De technisch specialisten van ACE kunnen vervolgens aan de hand van satellietbeelden meer gedetailleerde analyses produceren van de plaatselijke risico’s.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.