nieuws

Delta Lloyd formeert apart team voor windenergie

Schade

Delta Lloyd heeft een speciaal acceptatieteam Offshore Windenergie opgericht, waarin de bij de maatschappij aanwezige technische en verzekeringskennis op dit gebied is gebundeld. “We worden steeds vaker benaderd, ook voor offshore windmolenparken buiten Nederland”, motiveert Titus Tiel Groenestege, verantwoordelijk manager bij Delta Lloyd, de formatie van het aparte acceptatieteam.

Delta Lloyd formeert apart team voor windenergie

De activiteiten van Delta Lloyd op het gebied van technische verzekeringen voor windturbines strekken zich uit van de bouw van windturbineparken tot operationele verzekeringen die de continuïteit van de bedrijfsvoering dekken. De eerste ervaring met windmolenparken dateert uit begin jaren '70. Inmiddels is de portefeuille van Delta Lloyd uitgegroeid tot ruim 1.000 windturbines op offshore windturbineparken in Nederland, België en Duitsland. "Het is een groeimarkt waar veel technische kennis voor nodig is en die hebben we in de afgelopen decennia zorgvuldig opgebouwd. Die kennis wordt nu gebundeld”, aldus Groenestege. Het team telt zes mensen. Maarten Mulder en Johan Gieles zijn als respectievelijk branchespecialist en teamleider verantwoordelijk voor het acceptatieteam Offshore Windenergie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.