nieuws

Meer letselschadeprojecten met één adviseur

Schade

Behalve de eerder aangekondigde proef van Achmea en letselbureaus Kloppenburg, Europrotector en Van der Toorn gaan er de komende maanden nog drie projecten van start die gaan onderzoeken wat de voor- en nadelen zijn van het werken met één medisch adviseur in letselschadetrajecten. Zo hebben ook expertisebureaus Raasveld en Pals Groep de handen ineengeslagen.

Meer letselschadeprojecten met één adviseur

"Het project is een uitvloeisel van de Letselschade Klimaattop, die plaatsvond in november 2010. Het werken met één medisch adviseur was één van de voornaamste verdragsbepalingen van de top", licht directeur Toine Raasveld van het gelijknamige bedrijf toe. Het project start op 1 september en loopt tot ten minste 1 januari 2012. "Het project met Achmea start later, maar zij kiezen voor een meer theoretische benadering. Wij willen vooral in kaart brengen tegen welke problemen de betrokkenen in de praktijk aanlopen." Raasveld en Pals hebben al zeven dossiers geselecteerd waarbij met een onafhankelijk medisch adviseur gewerkt zal gaan worden. Die wordt geleverd door Medas. Q-Consult begeleidt het onderzoek.

Verder gaat Heling & Partners, actief in arbeids- en re-integratiedeskundig advies, vanaf komend najaar tweezijdig medisch advies aanbieden aan opdrachtgevers. Genoemde drie projecten worden gepresenteerd tijdens het Nivre-NIS-symposium over personenschade op 30 september.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.