nieuws

Allianz boekt matig tweede kwartaal in Schade

Schade

De premieomzet van Allianz Nederland is in het eerste halfjaar met 3% teruggelopen tot € 670 (691) mln. Het operationeel resultaat is, met name door een slechter schaderesultaat in het tweede kwartaal, met 6% gedaald tot € 48 (51) mln.

Allianz boekt matig tweede kwartaal in Schade

Het schadebedrijf heeft het resultaat tussen maart en juli met 30% zien krimpen tot € 17 (24) mln; de loss ratio (schade-uitkeringen gedeeld door premie-inkomsten) is opgelopen tot 68,5% (63,4%). Over de eerste zes maanden blijft de combined ratio (loss ratio plus kosten) met 99,6% nog net onder de 100%.
De afname van de brutopremie-inkomsten is voor een groot deel te verklaren doordat de internationale industriële schadeportefeuille van het Nederlandse bedrijf is overgegaan naar het bedrijfsonderdeel Allianz Global Corporate & Specialty, dat sinds eind vorig jaar een vestiging heeft in Rotterdam. Dat deel niet meegerekend, komt Allianz in ons land over de eerste zes maanden uit op een lichte premiegroei: € 670 (661) mln, waarvan € 490 (499) mln in Schade en € 180 (162) mln in Leven.
Het tweede kwartaal leverde het schadebedrijf (na correctie) een omzet op van € 195 (192) mln en het levenbedrijf was goed voor € 76 (77) mln premie. Eerder liet Allianz weten dit jaar het marktaandeel in beleggingsverzekeringen te hebben opgeschroefd naar 16,8%.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.