nieuws

Letselschadeproef met één medisch adviseur

Schade

Achmea start begin volgend jaar met letselschadebureaus Europrotector, Kloppenburg en Van der Toorn Personenschade een project waarbij in letselschadezaken met één onafhankelijk medisch adviseur wordt gewerkt. Het project wordt ondersteund door de Universiteit van Tilburg.

Letselschadeproef met één medisch adviseur

"Uitgangspunt is dat de inzet van een onpartijdig medisch adviseur, in vergelijking met de reguliere situatie waarbij een medisch adviseur van de aansprakelijkheidsverzekeraar en een medisch adviseur opkomend voor het slachtoffer betrokken zijn, kan leiden tot een
snellere afwikkeling van letselschades." Partijen voorzien tevens een grotere
klanttevredenheid bij slachtoffer, belangenbehartiger en de aansprakelijkheidsverzekeraar. "Tenslotte is ook een besparing in de uitvoeringskosten te verwachten indien slechts één medisch adviseur wordt ingezet."
Om de onpartijdigheid van de medisch adviseur te waarborgen, wordt een medisch-adviesorganisatie opgezet die het hele medische traject aanstuurt. De Universiteit van Tilburg zorgt voor de wetenschappelijke onderbouwing van het
project. De rest van dit jaar wordt het project, 1MA genaamd, inhoudelijk verder uitgewerkt; de looptijd is minimaal twee jaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.