nieuws

Schippers vindt cadeaus bij zorgpolis geen probleem

Schade

Minister Schippers (VWS) vindt het geen bezwaar dat zorgverzekeraars nieuwe klanten werven door hun cadeaus in het vooruitzicht te stellen. “De strategie van zorgverzekeraars om meer verzekerden te krijgen, is een zaak die iedere zorgverzekeraar voor zich moet vaststellen en ligt buiten mijn verantwoordelijkheid”, zo laat de bewindsvrouw weten in antwoord op Kamervragen.

Schippers vindt cadeaus bij zorgpolis geen probleem

SP-lid Leijten had de minister vragen gesteld over premiekortingen, cadeaus en geschenkbonnen die ziektekostenverzekeraars aanbieden aan nieuwe klanten. Dat is in de ogen van Schippers een gangbare manier om in de overstapperiode het zorgverzekerdenbestand uit te breiden. "Het is mij niet bekend hoeveel geld de zorgverzekeraars spenderen aan wervingsactiviteiten en ik zie ook geen noodzaak om dit uit te zoeken. Zorgverzekeraars bepalen zelf op welke manier zij reclame willen maken dan wel welk budget zij hieraan willen besteden."

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.