nieuws

‘Aan-uitknop’ van FBTO slaat aan

Schade

Het maandelijks kunnen ‘aan- en uitzetten’ van de aanvullende dekking op zorgverzekeringen slaat aan bij verzekerden, meldt FBTO. Dit jaar hebben enkele duizenden van de in totaal 220.000 polishouders van de mogelijkheid gebruik gemaakt. “In drie jaar tijd is deze vorm van keuzevrijheid voor de aanvullende zorgverzekering verdubbeld.”

‘Aan-uitknop’ van FBTO slaat aan

Vanaf 1 januari is de optie beschikbaar voor alle FBTO-zorgverzekerden. "Mannen kiezen voornamelijk voor het uitzetten van opties als gezinsplanning, terwijl vrouwen vaker kiezen voor het toevoegen van dekking." Daarbij gaat het volgens het Achmea-label vooral om de module Extra Zorg, die onder meer vergoedingen biedt voor sportmedisch advies en sportmassage. "Door het jaar heen zien we verder dat de buitenland-module aan- en uitgeschakeld wordt."
FBTO biedt acht aanvullende modules: Alternatieve geneeswijzen, Buitenland, Calamiteiten, Gezichtszorg en Orthodontie, Gezinsplanning, Therapieën, Extra zorg en Tandheelkundige hulp volwassenen 
De flexibele dekkingskeuze staat centraal in de mediacampagne die FBTO tot eind dit jaar voert. "Vorig jaar zagen we in de laatste week 35% van onze nieuwe klanten instromen." De meeste aanmeldingen komen op doordeweekse middagen binnen. 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.