nieuws

Independer: premiedaling overlijdensrisico dit jaar fors

Schade

Volgens Independer zijn overlijdensrisicoverzekeringen het afgelopen jaar gemiddeld 14% goedkoper geworden. “Niet eerder was de daling zo fors. Sommige verzekeringen zijn in het afgelopen jaar wel 44% en 64% in premie verlaagd. “

Independer: premiedaling overlijdensrisico dit jaar fors

Bij Legal & General, dat de zogeheten Lifestyle-tarieven nu op alle risicoverzekeringen toepast, is de daling de afgelopen twaalf maanden het grootst geweest: de premie is daar 64% gedaald. Andere maatschappijen die substantiële verlagingen hebben doorgevoerd, zijn Leidsche (-44%), Klaverblad (-34%), Cardif (-33%), Delta Lloyd (-27%) en MoneYou (-24%).
Vergeleken met 2006 zijn de premiedalingen enorm; Reaal spant daar de kroon met polissen die nu 72% goedkoper zijn dan vijf jaar terug. "Mensen die in 2006 een overlijdensrisicoverzekering hebben gesloten, kunnen door over te stappen naar een andere verzekering meer dan € 18.000 besparen."

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.