nieuws

Consumentenbond gaat in zorgverzekeringen

Schade

Via de Zorgvergelijker op de website van de Consumentenbond is het nu ook mogelijk om direct een zorgverzekering te sluiten. Daarvoor is een vergunning afgegeven door de Autoriteit Financiële Markten. Er doen momenteel 32 zorgverzekeraars mee aan het initiatief, “maar daar komen de komende week nog een paar aanbieders bij”, aldus een woordvoerder.

Consumentenbond gaat in zorgverzekeringen

De Consumentenbond ontvangt van een aantal zorgverzekeraars een bedrag van € 25 per polis (ongeacht het aantal verzekerden) indien de aanvraag via de Zorgvergelijker wordt gedaan. Deze vergoeding wordt volgens de bond gebruikt voor het dekken van de kosten van de verdere ontwikkeling van de Zorgvergelijker, en zou geen invloed hebben op de uitkomsten van een vergelijking. "Ook de polissen van zorgverzekeraars die geen bijdrage leveren, kunnen via de Zorgvergelijker van de Consumentenbond afgesloten worden." De verzekeringen in de Zorgvergelijker worden vergeleken op verschillen in kwaliteit en prijs. Daarbij telt de dekking van de polis voor 60% mee, de kwaliteit van de dienstverlening van de zorgverzekeraar voor 30% en het kwaliteitsbeleid bij zorginkoop voor 10%.
Voor leden van de Consumentenbond is met veertien zorgverzekeraars een speciale collectiviteitskorting afgesproken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.