nieuws

Fiod houdt verdachten leningfraude aan

Schade

De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (Fiod) heeft dinsdag een 36-jarige man uit Hengelo en een 31-jarige man uit Borne aangehouden op verdenking van oplichting. Zij boden onder verschillende aliassen in krantenadvertenties een lening aan, tegen een provisie van 40%. Het geld verkregen ze door voor de kredietvragers bij de Belastingdienst een voorlopige teruggaaf aan te vragen, zonder dat zij daar recht op hadden.

Fiod houdt verdachten leningfraude aan

Slachtoffers verkregen zo gemiddeld ongeveer € 10.000 van de fiscus. Bij de Fiod zijn inmiddels zo'n 60 slachtoffers bekend. De verdachten verdienden met de zwendel naar schatting € 250.000. De Fiod heeft twee woonhuizen doorzocht en daarbij administratie en € 20.000 contant geld in beslag genomen.
Slachtoffers wordt verzocht zich bij de Belastingdienst te melden, teneinde de schade zoveel mogelijk te beperken. Zij moeten het onterecht uitgekeerde geld uiteraard terugbetalen, maar kunnen boetes nog voorkomen en een betalingsregeling treffen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.