nieuws

Aftrekbare lijfrentepremie moet nog dit jaar worden betaald

Schade

Onder het kopje ‘Regels voor sparen naast uw pensioen gewijzigd’ heeft de Belastingdienst bekendgemaakt, dat vanaf belastingjaar 2011 in de aangifte alleen nog lijfrentepremies mogen worden aftrekken die in het jaar zelf zijn betaald.

Aftrekbare lijfrentepremie moet nog dit jaar worden betaald

"Wilt u over 2011 lijfrentepremies aftrekken? Dan moet u die premies vóór 1 januari 2012 betalen", zo laat de fiscus op de eigen website weten. Premies voor lijfrenteverzekeringen die in het eerste kwartaal van 2012 worden betaald, mogen niet meer worden afgetrokken in de aangifte over 2011. Dit geldt ook voor stortingen op een lijfrentespaarrekening of een lijfrentebeleggingsrecht. 
"Uw polis moet dat wel mogelijk maken", realiseert de Belastingdienst zich. In dat geval moet de polis worden aangepast. De fiscus adviseert contact op te nemen met een verzekeringsadviseur, of de bank of verzekeraar. "Wacht niet te lang met contact opnemen", luidt het advies. "Uw verzekeraar of bank moet uw keuze vóór 1 januari 2012 verwerken."

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.