nieuws

Adfiz noemt Avéro ‘zeer onbetrouwbaar’

Schade

“Dat Avéro zich achter niet-bestaande externe factoren probeert te verschuilen, acht Adfiz zeer onbetrouwbaar.” Zo reageert de belangrijkste intermediairorganisatie op de Achmea-dochter, die provisies op zorgverzekeringen gaat nominaliseren. Adfiz gaat er bij Avéro op aandringen het nieuwe beloningsbeleid “per direct terug te draaien”.

Adfiz noemt Avéro ‘zeer onbetrouwbaar’

Volgens de brancheorganisatie schiet de huidige provisie op ziektekostenverzekeringen juist tekort "om de kosten te dekken die het intermediair nu maakt voor klanten". Dat de provisie de afgelopen jaren met de premie is meegestegen heeft volgens Adfiz alleen "dit gat verkleind, maar zeker niet opgeheven".
"Adviseurs zien in zorgverzekeringen vooral een serviceproduct, dat alleen binnen een totaalrelatie uit kan", zo stelt de intermediairkoepel. "Als Avéro de relatie met daadwerkelijk verrichte activiteiten gaat leggen, zal blijken dat de nominale provisie nu te laag is bepaald", voorspelt Adfiz.
De branchevereniging zegt te weten dat Avéro een verloop van de ziektekostenportefeuille met liefst 20% verwacht. "Eigen financiële problemen zijn eerder de reden om de provisie aan te passen", zo benoemt Adfiz het ware motief voor Avéro's wijziging in het beloningsbeleid. Avéro heeft intussen wel een website geopend voor de zorgcampagne 2011-2012 onder de naam Meerzorgklanten.nl.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.