nieuws

‘Bagagedekking vaak zinloos’

Schade

Verzekeringssite.nl wijst consumenten erop dat het meeverzekeren van bagage bij de reisverzekering in de meeste gevallen weinig nut heeft. “Een bagageverzekering heeft veel uitsluitingen waar consumenten niet van op de hoogte zijn. Slechts de helft van de premie wordt gebruikt om schade te vergoeden. Het is daarom voordeliger om een eigen spaarpotje te maken en daarvan de geleden schade te betalen.”

‘Bagagedekking vaak zinloos’

De online intermediair wijst op de talrijke voorwaarden en uitsluitingen, zoals het niet vergoeden van gestolen bagage als deze zich zichtbaar in de auto bevond en de lage maximale vergoeding voor waardevolle voorwerpen. "Als kostbaarheden worden bewaard in een tent, caravan of vouwwagen zijn ze meestal niet gedekt. Geld moet vaak apart worden meeverzekerd, terwijl dat tegenwoordig met de grote dichtheid aan geldautomaten onnodig is."

Reageer op dit artikel