nieuws

Allianz gaat Britse relschade claimen bij politie

Schade

Allianz verwacht in het Verenigd Koninkrijk voor zo’n € 29 mln aan schadeclaims als gevolg van de rellen en plunderingen die van zaterdag tot en met maandag plaatsvonden in Londen en enkele andere Engelse steden. De maatschappij denkt het grootste gedeelte terug te kunnen krijgen uit een speciaal politiefonds.

Allianz gaat Britse relschade claimen bij politie

De meeste claims betreffen schade aan eigendommen. In dat geval kan een beroep worden gedaan op de Riot (Damages) Act uit 1886, waarin is vastgelegd dat verzekeraars vergoede schade terugbetaald kunnen krijgen door de politie. Daartoe moet de overheid de gebeurtenissen van afgelopen week overigens nog wel officieel als rellen bestempelen.
Andrew Torrance, topman van Allianz UK, denkt dat de Britse verzekeringsbranche rond de € 300 mln kwijt zal zijn aan vergoedingen voor relschades. Schattingen van meer dan € 800 mln acht hij overdreven.
Allianz heeft onder meer de door brand verwoeste Tottenhamse vestiging van Aldi verzekerd voor een bedrag van ruim € 4,5 mln. Ook de keten JD Sports, met 30 getroffen filialen het meest geliefde doelwit bij plunderaars, behoort tot de klantenkring. Zelf schat de sportkledingwinkel de schade op ruim € 11 mln.
Het Londense Sony-distributiecentrum dat eerder in vlammen opging, is verzekerd bij RSA; Aviva heeft inmiddels 200 claims binnen. Daaronder is de claim van meubelzaak Reeves, die eveneens is afgebrand.

Reageer op dit artikel