nieuws

‘Geen relatie tussen autopremie en nieuwwaarderegeling’

Schade

De verschillen in de nieuwwaarderegelingen van autoverzekeraars zijn zeer groot en staan niet of nauwelijks in verband met de hoogte van de premie. Dat zegt Verzekeringssite, na een onderzoek onder 33 autoverzekeraars.

‘Geen relatie tussen autopremie en nieuwwaarderegeling’

Een sprekend voorbeeld is er bij een Ford Fiesta, waar een 35-jarige eigenaar bij Allsecur € 394 jaarpremie betaalt en in de 35e maand kan rekenen op volledige teruggave van de aanschafwaarde van € 18.684. Bij Proteq betaalt hij voor de allrisks-dekking € 524 en krijgt hij € 8.968 terug: een verschil van bijna € 10.000.
De meeste all risk autoverzekeringen kennen standaard een nieuwwaarderegeling van een jaar, die soms tegen een meerprijs (5% tot 10% extra) kan worden verlengd tot drie jaar. Drie van de onderzochte verzekeraars (Allianz, Centraal Beheer en FBTO) bieden standaard een nieuwwaarderegeling van drie jaar.
Autoverzekeringen zijn het belangrijkste product van Verzekeringssite. De internetvergelijker kende in 2009 een succesvol jaar. De omzet (uit nieuwe polissen en leads) steeg met een kwart tot ruim € 2,5 mln.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.