nieuws

Groeiend CED vergroot winst

Schade

CED heeft de omzet vorig jaar met meer dan 10% vergroot tot € 101 mln. De groei is vrijwel geheel toe te schrijven aan de activiteiten rond expertise, schadeonderzoek, claimbehandeling en bouwkundig herstel. Die zorgen voor driekwart van de inkomsten van CED. De nettowinst komt uit op € 8,0 (7,2) mln.

Groeiend CED vergroot winst

Ondanks de oplopende personeelskosten verbeterde het bedrijfsresultaat van CED van € 9,2 mln tot € 11,0 mln. De 54 aandeelhoudende verzekeraars en volmachtbedrijven mogen een dividenduitkering van € 4 mln tegemoet zien, nadat vorig jaar al € 3,6 mln was uitgekeerd plus nog eens een “superdividend” van € 10 mln.
De omzetgroei is in Nederland tot 6% beperkt gebleven: € 85,6 (80,7) mln. Daarmee is CED veruit het grootste expertisebedrijf in Nederland. De buitenlandse activiteiten, waar CED omvangrijke ambities koestert – CED wil in vijf jaar tijd dé toonaangevende Europese serviceprovider voor verzekeraars zijn -, namen in volume toe tot € 15,4 (10,4) mln.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.