nieuws

‘Risicopremie Reaal kwart van die van 2005’

Schade

De premies van overlijdensrisicoverzekeringen zijn over de afgelopen vijf jaar gemiddeld met 40% gedaald. Dit heeft internetvergelijker en -tussenpersoon Independer uitgerekend. Reaal schroefde het meest drastisch terug en zit nu op ongeveer een kwart van die van 2005. Bestaande klanten profiteren bij de meeste verzekeraars niet van de verlaging.

‘Risicopremie Reaal kwart van die van 2005’

"De premieverlagingen gelden alleen voor nieuwe klanten", zegt Independer. "Uitzonderingen hierop zijn GoedIdee, Loyalis en Dela. Zij hebben hun premies in de afgelopen jaren voor alle verzekerden verlaagd." De grote verzekeraars hebben dat niet gedaan. Juist bij deze maatschappijen liggen de premiedalingen ver boven het gemiddelde, aldus Independer. Zo is de premie van Delta Lloyd met 45% gedaald, de premie van Aegon met 57% en die van Reaal zelfs met 72%. "Consumenten die tot vijf jaar geleden een overlijdensrisicoverzekering hebben afgesloten, kunnen over de resterende looptijd tienduizenden euro's besparen als ze de oude verzekering opzeggen en een nieuwe afsluiten", zegt het internetbedrijf, daarbij uiteraard hopend op bezoekers op de eigen website.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.