nieuws

Nieuwe weerverletpolis van Aon, Meeùs en Swiss Re

Schade

Verzekeringsmakelaars Aon en Meeùs hebben samen met herverzekeraar Swiss Re, weerrisicospecialist CelsiusPro en Bouwend Nederland een nieuwe verzekering ontwikkeld, die werkgevers in de bouw beschermt tegen de financiële risico’s van alle soorten weerverlet. De polis dekt naast vorst ook andere ongunstige weertypen, zoals extreme neerslag of hitte. Uitbetaling geschiedt op basis van het aantal dagen dat de slechte omstandigheden zich voordoen.

Nieuwe weerverletpolis van Aon, Meeùs en Swiss Re

Bouwondernemers kunnen zelf de temperatuur- of neerslagnormen bepalen waaronder de uitbetaling moet plaatsvinden. De periode dat een werkgever het risico wil afdekken is eveneens flexibel. Via de website van Bouwend Nederland kunnen ondernemers kiezen voor een koudedagen-, een regendagen- of een hittedagencertificaat. Leden van Bouwend Nederland krijgen 5% korting op de premie. Er geldt wel een eigen risico, dat is gebaseerd op het gemiddelde aantal dagen dat de verzekerde weersomstandigheden zich in een bepaalde periode in de betreffende regio voordoen.
Aanleiding voor de ontwikkeling van het product vormde de afgelopen winterperiode, waarin de bouw lange tijd stil lag en veel bedrijven een beroep moesten doen op de eenmalige collectieve regeling van de vorst-ww.

Reageer op dit artikel