nieuws

National Academic gaat ruimer accepteren

Schade

National Academic, verzekeraar voor hbo’ers en academici, gaat zich ook richten op middelbaar en hoger personeel zonder hogere opleiding. Het Dordtse verzekeringsbedrijf zegt deze verruiming van de doelgroep te kunnen toepassen door een verbeterde acceptatiemethode.

National Academic gaat ruimer accepteren

Tot op heden accepteerde National Academic alleen verzekerden die minimaal een hbo- of academische opleiding hadden afgerond. In overleg met het intermediair wordt deze groep nu uitgebreid met mensen die op hbo-werk- en denkniveau actief zijn, maar niet specifiek een hbo- of universitair diploma hebben behaald.
"Deze nieuwe acceptatiemethode komt voort uit meerdere jaren van intensieve database-analyse en database-verrijking. Door deze methode is met 85% zekerheid te zeggen of een persoon valt binnen de doelgroep en dus functioneert op het juiste niveau." Door de nieuwe wijze van acceptatie hoeft het intermediair niet meer expliciet naar het opleidingsniveau van de klant te vragen. Ook in vergelijkingssoftware Rolls zal de aanpassing worden doorgevoerd.
National Academic vergroot hiermee de doelgroep naar eigen zeggen tot 2,4 miljoen huishoudens (een derde van het totaal).

Reageer op dit artikel