nieuws

InShared keert 5% overwinst uit

Schade

InShared keert deze maand 5% van de betaalde premie als overwinst uit aan verzekerden die geen schade hebben geclaimd in het afgelopen halfjaar. Het Achmea-internetlabel heeft over die periodie minder schade-uitkeringen gedaan dan was gereserveerd.

InShared keert 5% overwinst uit

Eerder keerde InShared al 11% (augustus 2009) en 8% (april dit jaar) overwinst uit. Directeur Felix Tenniglo ziet de uitkering als bewijs dat 'het nieuwe verzekeren' werkt. "Zeker na een zomer met hevige regenbuien en stormen en een strenge winter die voor slecht wegdek heeft gezorgd."

InShared zegt 20% van het premie-inkomen aan de bedrijfsvoering te besteden. "De overige 80% reserveren wij voor het betalen van schade. Elk kwartaal

kunnen alle klanten online zien wat de verzekeraar aan schade gereserveerd heeft en wat er daadwerkelijk wordt uitgekeerd." Klanten kunnen hun aandeel in de overwinst verhogen door zelf preventieve maatregelen te nemen.

Reageer op dit artikel