nieuws

Aegon stapt uit Britse groepsverzekeringen

Schade

Aegon trekt zich met onmiddellijke ingang terug van de ‘group risk-markt’ in het Verenigd Koninkrijk. Het gaat om voorzieningen voor personeel van grote ondernemingen, zoals levensverzekeringen, ziekteverzuimdekking en inkomensbescherming. De beursgenoteerde verzekeraar zegt zijn kapitaal te gaan aanwenden voor activiteiten met een beter perspectief op groei en rendement.

Aegon stapt uit Britse groepsverzekeringen

Aegon verwacht door de actie de komende drie jaar ongeveer € 55 mln aan kapitaal vrij te kunnen maken. Voorts zal de waarde van de nieuwe productie toenemen.
De Britse markt voor dergelijke groepsverzekeringen is volgens het concern volgroeid en wordt gedomineerd door enkele grote aanbieders. "Aegon heeft in deze markt een beperkte portefeuille met beperkte mogelijkheden tot uitbreiding om zo voldoende schaalgrootte te realiseren. Daarom heeft Aegon besloten om meer winstgevende groeimogelijkheden in andere marktsegmenten te benutten, zoals pensioenen, individuele beschermingsproducten, beleggingen en annuities."

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.