nieuws

Brits pleidooi voor bescherming letselschadeslachtoffers

Schade

In het Britse parlement is een motie ingediend die tot doel heeft de afhandeling van letselschadeclaims in gewenste banen te gaan leiden. Daartoe moet de toezichthouder FSA een rol in het proces krijgen en regelgeving gaan vaststellen.

In de motie stellen vijf parlementsleden dat "dit Huis bezorgd is dat mensen die buiten hun schuld letsel oplopen door verzekeringsmaatschappijen onder druk worden gezet". Dergelijke tactieken kunnen de toegang tot het rechtssysteem belemmeren en het leed van slachtoffers vergroten, stellen de Britse politici. Zij willen dat letselschadeslachtoffers voortaan standaard worden gewezen op hun recht op onafhankelijk, juridisch advies. “Dit Huis roept de regering op om samen met de Financial Services Authority regelgeving te introduceren op dit gebied, zodat letselschadeslachtoffers worden beschermd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.