nieuws

AllSecur wordt Europees internetmerk Allianz

Schade

Allianz24, het merk waaronder Allianz in Duitsland sinds 2005 via internet autoverzekeringen sluit, wordt volgende maand omgedoopt tot AllSecur. Onder dat label gaat de verzekeringsgigant in heel Europa online autopolissen sluiten. Op dit moment gebeurt dat alleen in Frankrijk en Nederland.

AllSecur wordt Europees internetmerk Allianz

Onlangs concludeerde Allianz dat "het klassieke conflict van de distributiekanalen" reden was te stoppen met Allianz24. Het internetlabel riep heftige protesten op bij de circa 10.000 Duitse verzekeringsagenten van het concern door voor dezelfde producten 20% tot 30% lagere premies te vragen. In het besluit heeft verder allicht meegespeeld dat Allianz24 de strijd om de Duitse autoverzekeringsmarkt niet won van concurrenten als HUK-Coburg (HUK24) en Zurich (DA Direkt en Zurich Connect). Zo heeft HUK24 inmiddels ruim een miljoen auto's in portefeuille, tegen 300.000 voor Allianz24.
De Allianz-bemiddelaars krijgen ook de beschikking over een internetpropositie. Dat gebeurt onder de naam 'Allianz auto.online service'. Tot de doelgroep behoren mensen die graag online de polis sluiten, maar bij schade zaken liever niet zelf afhandelen. Deze polissen zijn duurder dan die van AllSecur; wordt de polis ook via een tussenpersoon gesloten, dan is de premie nog iets hoger.

Reageer op dit artikel