nieuws

ASR concentreert bijna alles in ‘regio Utrecht’

Schade

In de komende vijf jaar wil ASR de huidige elf locaties verspreid over Nederland gaan terugbrengen tot één hoofdkwartier in de regio Utrecht. Dit betekent onder meer dat uiterlijk eind 2012 de kantoren in Rotterdam (van voorheen Stad Rotterdam aan het Weena) en Woudsend opgeheven worden. Alleen Ardanta (Enschede) en de Europeesche (Amsterdam) blijven buiten de concentratie.

ASR concentreert bijna alles in ‘regio Utrecht’

ASR gaat de rest van zijn activiteiten concentreren op één nader te bepalen locatie in de regio Utrecht. Het staat nog niet vast of dit de huidige locatie van het hoofdkantoor aan de Archimedeslaan 10 in Utrecht wordt. De huidige panden hebben volgens het concern al een overcapaciteit van meer dan duizend werkplekken. De bezettingsgraad van de kantoren bedraagt gemiddeld 70%, aldus ASR. Vanaf nu zullen leegstaande verdiepingen in Rotterdam verhuurd worden.
ASR Nederland telt circa 6.000 medewerkers (omgerekend naar fte's ruim 4.500). "Van de medewerkers die door de besluiten worden geraakt, woont 50% in Utrecht of directe omgeving, inclusief Amersfoort;  80% van de betrokken medewerkers wonen dichterbij Utrecht dan bij Rotterdam."

Reageer op dit artikel