nieuws

Generali groeit en blijft winstgevend

Schade

Generali Verzekeringsgroep heeft in 2008 de premieomzet met 30% zien stijgen tot € 494 mln, terwijl onderaan de streep ondanks beleggingsverliezen nog een winst van ruim € 20 mln is overgebleven. “De in 2006 ingezette koers van generalist naar specialist in pensioen- en inkomensverzekeringen werpt ook in turbulente tijden zijn vruchten af”, stelt de verzekeraar.

Generali groeit en blijft winstgevend

Generali stelt dat "met name de focusgebieden (pensioen en inkomen) een flinke premiestijging laten zien". Zo komt het onderdeel Inkomen (arbeidsongeschiktheids- en verzuimverzekeringen) tot een omzetstijging van 46%. Desondanks nemen de premie-inkomsten van het totale schadebedrijf met niet meer dan 2% toe tot € 184 (181) mln.
De premieomzet uit levensverzekeringen is met 54% gestegen tot € 310 (210) mln. Een groot deel van de toename is toe te schrijven aan een koopsomstorting op een pensioencontract van € 78 mln.
Ondanks een "behoudend beleggingsbeleid" nam het groepsvermogen van Generali met € 125 mln af (-27%). Toch bleef de solvabiliteit ruimschoots op peil: 315% (400%). De nettowinst nam met bijna driekwart af tot € 20 (77) mln.
 "Wij zijn trots op ons resultaat en blij dat steeds meer partijen de weg naar Generali weten te vinden", zo becommentarieert commercieel directeur Jaap Oudijk de jaarcijfers van de 478 medewerkers tellende dochter van de Italiaanse verzekeraar.

Reageer op dit artikel