nieuws

Fortis Duitsland zet provisieloos franchiseconcept neer

Schade

Met de onderneming HonorarKonzept heeft Fortis in Duitsland een concept ontwikkeld waardoor verzekeringsadviseurs op basis van uurtarieven kunnen gaan werken. De verzekeraar speelt daarmee in op de actuele discussie bij de oosterburen over de houdbaarheid van het provisiesysteem.

Fortis Duitsland zet provisieloos franchiseconcept neer

In de Duitse politiek wordt die steeds meer ter discussie gesteld, omdat provisie het verzekeringsadvies oneigenlijk zou sturen.
Fortis Duitsland hoopt dat nog dit jaar honderd adviseurs gaan werken binnen het HonorarKonzept. De verzekeraar biedt daartoe diverse producten aan tegen nettotarief; het gaat vooral om levens- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. HonorarKonzept zal de aangesloten adviseurs ondersteunen met ICT-middelen, reclame, scholing en eventueel financieringen. In ruil daarvoor moet een deel van de uurtarieven aan de franchisegever worden afgestaan.
Fortis prijst het concept aan door te stellen dat provisieloos advies "transparant en eerlijk is, zonder verborgen kosten en objectief, dus niet provisiegedreven". Fortis verwacht dat in Duitsland over drie tot vijf jaar ongeveer 10% van de tussenpersonen volledig provisieloos zal werken.

Reageer op dit artikel