nieuws

Aegon verlengt leegstanddekking

Schade

Vanwege de momenteel gemiddeld langere leegstand van de oude woning bij de aankoop van een nieuwe, biedt Aegon verzekerden met een Woon- & VrijeTijdpakket een extra leegstanddekking gedurende vier maanden. 

Aegon verlengt leegstanddekking

Het besluit van Aegon is ingegeven door de stagnerende woningmarkt. Verzekeraars bieden veelal standaard een overgangstermijn van maximaal twee maanden voor de verkoop van de oude woning en het betrekken van een nieuwe woning. In deze periode geldt de polisdekking voor beide woningen. Na deze termijn wordt er een dekkingsbeperking ingesteld. Aegon verleent klanten met een Woon- & VrijeTijdpakket voor de oude woning en de eventueel achtergebleven inboedel dekking voor een periode van zes maanden vanaf het moment van leegstand. "Pas na zes maanden valt het oude huis onder de rubriek  '2e risicoadres' en wordt er een aanvullende premie gerekend", aldus Aegon.

Reageer op dit artikel