nieuws

Ingreep aanvullende polissen lonend voor ONVZ

Schade

Zorgverzekeraar ONVZ heeft het jaar 2008 afgesloten met een winst van € 28,7 mln. Een jaar eerder werd nog een verlies van € -4,7 mln geleden. Op de basisverzekering moest ONVZ nog wel een negatief resultaat voor lief nemen van € -2,8 (+16,5) mln. Maar de ingrepen in de aanvullende ziektekostenverzekeringen sorteerden veel effect.

Ingreep aanvullende polissen lonend voor ONVZ

"Het verlies op de basisverzekering is voor een groot deel te verklaren doordat wij daar een beleggingsverlies van ongeveer € 12 mln hebben afgeboekt. Daarnaast hebben wij op de basisverzekering inderdaad wat minder gepresteerd afgelopen jaar", aldus een woordvoerder.
Het resultaat op de aanvullende polissen is aanzienlijk verbeterd en uitgekomen op € 31,8 (-20,5) mln. "Tot eind 2007 hadden wij geen beschreven polisvoorwaarden, waardoor iedereen alles kon claimen. Nu hebben we wel de polisvoorwaarden beschreven, waardoor het resultaat op de aanvullende polissen is verbeterd."
De verzekeraar boekte een omzet van bijna € 804 (810) mln. ONVZ heeft 375.000 verzekerden in de boeken. De solvabiliteit van de Houtense verzekeringsmaatschappij (zowel basis als aanvullend) bedraagt bijna 170% (121%).

Reageer op dit artikel