nieuws

Aegon scherpt koopsomtarieven aan

Schade

Aegon zegt de uitkeringstarieven voor direct ingaande lijfrenteverzekeringen sterk te hebben verbeterd. De verzekeraar wil daarmee zijn concurrentiepositie versterken.

Aegon scherpt koopsomtarieven aan

Eerder deze week maakte Aegon Nederland nog melding van een 13% lagere levenproductie in het eerste kwartaal van 2009. De daling werd vooral veroorzaakt door de individuele koopsompolissen: € 114 (175) mln. "Door deze tariefverbeteringen keert Aegon bij MoneyView weer terug in de top 5-aanbieders van koopsomproducten."
Volgens Aegon is het uitkeringstarief van het product Garantie Inkomen (direct ingaande lijfrente) met 10 tot 30 basispunten verhoogd. "Met name de concurrentiepositie in het segment 'twee levens' is hierdoor versterkt", luidt de toelichting.
Het tarief van de Aegon Lijfrente Uitstelverzekering is met 35 basispunten verhoogd. Binnen dit product kunnen mensen vrijkomende lijfrentekapitalen tot een periode van maximaal vijf jaar laten doorgroeien en ze gedurende de looptijd samenvoegen. Aegon mikt hiermee op mensen die meer dan één lijfrentepolis hebben, wat voor 38% van alle lijfrentebezitters geldt.

Reageer op dit artikel