nieuws

Verzekeringsclub overheden blij met Alpha

Schade

Het Verzekerings Platform Overheden (VPO) toont zich verheugd over de komst van Alpha Commercial Lines op de Nederlandse markt. Dit bedrijf, dochter van de Deense Alpha Insurance, is opgezet door voormalige medewerkers van de Ierse Quinn Insurance, die zich afgelopen jaar plotseling terugtrok van de Nederlandse markt.

Verzekeringsclub overheden blij met Alpha

Via het Groningse bedrijf Insurance Managers is het VPO in contact gekomen met Alpha. De Deense verzekeraar heeft daarbij aangegeven op (Europese) aanbestedingen van Nederlandse overheden te zullen inschrijven, "waarbij is aangekondigd met concurrerende tarieven met mogelijkheid tot maatwerk op eigen risico's te komen". Het VPO is blij met een nieuwe speler op de brandverzekeringsmarkt voor overheden.
In 2007 heeft het VPO namens 88 overheidsorganisaties een collectieve aanbesteding voor de brandverzekering gedaan. "Weliswaar heeft deze aanbesteding niet geleid tot het uitbrengen van offertes van verzekeraars, maar wel is daarna bij de individuele aanbestedingen een trend van premieverlaging geconstateerd", aldus het VPO maandag.
 
Gerelateerde artikelen:
 
Quinn-team naar Deense Alpha
 
Verzekeraars beticht van kartelgedrag
 
       

Reageer op dit artikel