nieuws

Allsecur neemt Orion Direct over

Schade

Allsecur, de internetverzekeraar van Allianz Nederland, heeft Orion Direct overgenomen. Het internetbedrijf in Etten-Leur verkoopt via internet auto-, motor- en (brom)fietsverzekeringen. Risicodrager is Church and General, een dochterbedrijf van Allianz Ierland.

Allsecur neemt Orion Direct over

Autoverzekeraar Allsecur zegt hiermee zijn positie in het directe kanaal te verstevigen. "Het vormt een extra aanvulling op de bestaande Allsecur-portefeuille." Orion Direct blijft voorlopig met 57 medewerkers zelfstandig en onder eigen naam opereren. "De komende periode gaat Allsecur de marktpositionering van Orion Direct verder onderzoeken en uitwerken", luidt de toelichting.
Orion Direct werd in 1998, toen nog onder de naam Cosmos Direct, opgericht door mensen van London Verzekeringen (het toenmalige London & Lancashire), eveneens eigendom van Allianz. Eerdere geruchten dat Allianz voor 99% eigenaar was van Orion Direct werden tegengesproken. Directeur Karel van der Kemp claimde alle aandelen in bezit te hebben. Orion Direct werkt onder meer samen met Mitsubishi, Peugeot, Neckermann en Texaco.

Reageer op dit artikel