nieuws

Pensionado’s vergeten miljoenen aan pensioengeld te innen

Pensioen 1735

Pensioenfondsen moeten soms grote moeite doen om mensen op te sporen die vergeten hun pensioen op te vragen, en bijvoorbeeld naar het buitenland zijn vertrokken. Dat bevestigt een woordvoerder van de Pensioenfederatie naar aanleiding van een bericht in het Algemeen Dagblad (AD). Precieze cijfers kan de koepel van pensioenfondsen evenwel niet noemen.

Pensionado’s vergeten miljoenen aan pensioengeld te innen

Duidelijk is volgens de zegsman wel dat het niet om “een paar” mensen gaat. Het AD meldt na een rondgang dat alleen al de drie grootste pensioenfondsen samen op zoek zijn naar zo’n 100.000 mensen die bij elkaar €350 miljoen aan pensioen laten liggen.

Vaak gaat het om betrekkelijk kleine potjes, maar het is geld waar deelnemers wel recht op hebben en dat nergens anders voor kan worden gebruikt. Het Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) laat weten dat het om die reden een actief beleid voert om de rechthebbenden op zulke ‘vergeten’ pensioenen op te sporen. Dat kunnen overigens ook nabestaanden zijn.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.