nieuws

Inloggen bij pensioenregister met DigiD kost straks € 0,14 per keer

Pensioen 4440

DigiD en de Berichtenbox van MijnOverheid gaan pensioenfondsen jaarlijks zeker twee miljoen euro kosten. Die kosten zullen worden doorberekend aan iedereen die een pensioen opbouwt of krijgt. Iedere inlog bij Mijnpensioenoverzicht.nl gaat deelnemers 14 cent kosten.

Inloggen bij pensioenregister met DigiD kost straks € 0,14 per keer

 

Tros Radar meldt op basis van berichtgeving in de Volkskrant dat de Pensioenfederatie, de belangenbehartiger van de pensioenfondsen, een brandbrief heeft gestuurd aan ‘digicommissaris’ Bas Eenhoorn. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de digitale communicatie met de overheid.

‘Bestuurlijk onfatsoen’

Volgens de Pensioenfederatie is er sprake van ‘bestuurlijk onfatsoen’. Vanaf 1 januari moeten de fondsen gaan betalen. Een succesvolle inlog met DigiD moet volgens directeur Gerard Riemen van de federatie als het aan de overheid ligt 14 cent gaan kosten. Alle deelnemers van pensioenfondsen zullen dit uiteindelijk zelf gaan betalen aangezien de federatie al heeft aangegeven de kosten te gaan doorberekenen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.