nieuws

NN past inkomensverzekeringen aan op hogere AOW-leeftijd

Pensioen 960

Nationale-Nederlanden past de WGA Hiaatverzekeringen en het WIA Arbeidsongeschiktheidspensioen aan aan de verhoogde AOW-leeftijd. De verzekerde eindleeftijd van werknemers met een van deze producten wordt standaard verhoogd tot de AOW-gerechtigde leeftijd, tot maximaal 68 jaar. Alle werknemers die na 1 januari 2018 ziek worden, vallen onder deze nieuwe voorwaarden.

NN past inkomensverzekeringen aan op hogere AOW-leeftijd

Klanten betalen geen extra premie door de uitbreiding. Vooruitlopend op een verdere stijging van de AOW-leeftijd kunnen werkgevers er ook voor kiezen de eindleeftijd van de verzekering naar maximaal 70 jaar te tillen. Dan betalen ze wel een hogere premie. De wijziging geldt voor zowel bestaande als nieuwe polissen.

Vorige maand maakte De Amersfoortse al bekend per 1 januari de maximale eindleeftijd van collectieve inkomensverzekeringen te koppelen aan de AOW-leeftijd. Stijgt die AOW-gerechtigde leeftijd, dan stijgt de looptijd van de verzekering mee.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.