nieuws

CNV: ‘Pensioenleeftijd wordt te snel verhoogd’

Pensioen 1040

Naast werkgeversbonden voor de bouw, metaalindustrie en de installatiebranche pleit nu ook het Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV) voor flexibilisering van de AOW-leeftijd. De vakbond vindt dat de leeftijd waarbij werknemers met pensioen kunnen te snel wordt verhoogd en dat alle werknemers risico lopen.

CNV: ‘Pensioenleeftijd wordt te snel verhoogd’

CNV is volgens het magazine Binnenlands Bestuur bang dat veel werknemers de pensioendatum niet halen. Vorige week trokken werkgeversbonden voor de bouw, metaalindustrie en de installatiebranche ook aan de bel en deden een oproep om de AOW-leeftijd te flexibiliseren. De bonden reageerden op waarschuwingen van pensioenfondsen in de metaal en de zorg en gaven aan dat steeds meer mensen in zware beroepen hun pensioen niet op eigen kracht halen. Professionals uit deze sectoren hebben de laatste jaren richting hun AOW een WIA-uitkering.

CNV is van mening dat alle werknemers risico lopen. “Het zou goed zijn als de partijen die een kabinet aan het formeren zijn afspreken een rem te zetten op de verhoging van de AOW-leeftijd”, aldus Maurice Limmen, voorzitter van het CNV.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.