nieuws

ABN Amro doet pensioenportefeuille over aan ABC Pensioen

Pensioen 2876

ABC Pensioen neemt per 30 juni de gehele portefeuille pensioenverzekeringen van ABN Amro Verzekeringen over. De verzekeringsdochter van de bank gaat zich vooral toeleggen op schade- en inkomensverzekeringen. Het snel groeiende ABC Pensioen wordt door de overname steeds meer een landelijke speler. Wat er voor de overname is betaald, is niet bekend gemaakt.

ABN Amro doet pensioenportefeuille over aan ABC Pensioen

Jan Ids Douma, teammanager bij ABC Pensioen, is trots op de overname. “We waren met vijf andere partijen in de race om de portefeuille over te nemen, dus als dat dan lukt is dat extra mooi.” De overname past in de strategie van ABC Pensioen, onderdeel van Vrieling Adviesgroep, om verder te groeien, ook buiten de thuisregio Zwolle. “De portefeuille bestaat uit 600 MKB-relaties die verspreid zitten door heel het land. Voor een miljardenbedrijf als ABN Amro is dat misschien niet veel, maar voor ons is dat direct een grote stap voorwaarts.”

Advies en beheer

Vanuit Hardenberg en Dedemsvaart verzorgt ABC Pensioen het advies, het beheer en de communicatie van pensioenoplossingen voor DGA’s, werkgevers, werknemers en particuliere klanten. Ook verzorgt ABC Pensioen het pensioenbeheer voor (kleine) advieskantoren in de regio.

Overname portefeuille TVM

In 2016 verwierf het bedrijf ook al de pensioenportefeuille van transportverzekeraar TVM.
Douma: “Dat betrof hoofdzakelijk klanten in de sectoren transport en logistiek in de Bollenstreek en de Rotterdamse haven; de portefeuille van ABN Amro verzekeringen is diverser.” Om de portefeuille goed te kunnen bedienen, wordt het team bij ABC Pensioen versterkt met 6 nieuwe medewerkers.

Ook andere regelingen

Douma ziet mooie kansen voor de portefeuille. “Vanuit de joint-venture die ABN Amro met Delta Lloyd heeft binnen ABN Amro Verzekeringen, heb je met Delta Lloyd al een fantastische aanbieder van pensioenverzekeringen. Daarnaast is de portefeuille ook een mooi startpunt om naast alle verzekerde regelingen ook PPI’s en APF’s aan te gaan bieden.”

Schade- en inkomensverzekeringen

ABN Amro Verzekeringen geeft een strategieverandering aan als reden voor de verkoop van de portefeuille. De verzekeraar, gevestigd in Zwolle, wil zich hoofdzakelijk gaan toeleggen op schade- en inkomensverzekeringen. Klanten die via ABN Amro Verzekeringen een collectieve pensioenregeling hebben afgesloten, zijn inmiddels van de aanstaande overdracht aan ABC Pensioen op de hoogte gebracht. De verzekeraar blijft wel de eventuele schade- en inkomensverzekeringen van deze klanten beheren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.