nieuws

Centric en Syntrus akkoord over uitvoering zes BPF’s

Pensioen 1699

Syntrus Achmea en Centric hebben een intentieverklaring getekend voor het overhevelen van de uitvoering voor zes bedrijfstakpensioenfondsen die nu nog door Syntrus Achmea wordt gedaan. Het gaat om een collectieve overgangsregeling die uiterlijk 31 december ingaat. De fondsen besluiten zelf of zij van de diensten van Centric gebruik willen maken.

Centric en Syntrus akkoord over uitvoering zes BPF’s

Centric wil de uitvoering gaan doen van de bedrijfstakpensioenfondsen (BPF’s) Betonproductenindustrie, Houthandel, Reiswerk, Tandtechniek, Meubelindustrie en Houtverwerkende Industrie en Jachtbouw. Daar zijn in totaal ruim 200.000 deelnemers bij betrokken. Vorige maand werd al bekend dat beide partijen spraken over een overheveling van de uitvoering; toen was nog sprake van acht BPF’s.

Deel medewerkers gaat over

In de overname is een deel van de Syntrus-medewerkers begrepen. Hoeveel dat er worden, hangt af van het aantal fondsen dat ook daadwerkelijk gebruik wil gaan maken van Centric. Daarover wordt op korte termijn besloten. Onder de uitvoering vallen de pensioenadministratie, de financiële administratie, bestuursondersteuning, juridische advisering en pensioencommunicatie.

Uitbreiding en focus

Centric doet al de administratie voor verzekeraars, banken, vermogensbeheerders en PPI’s en wil daar graag pensioenfondsen aan toevoegen. “Centric is ervan overtuigd dat IT in de toekomst een belangrijke rol speelt in de kwaliteit van pensioenuitvoering.”
Syntrus Achmea gaat zich volledig richten op pensioenbeheer voor ondernemings- en beroepspensioenfondsen en het Centraal Beheer APF. De dienstverlening aan bedrijfstakpensioenfondsen wordt de komende twee jaar afgebouwd. “De onderneming is daarop in overleg gegaan met de bpf’en over mogelijke scenario’s. Het scenario van een collectieve overname door Centric is vervolgens met steun van de fondsen uitgewerkt”, aldus Syntrus.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.