nieuws

‘Verbreed’ pensioenfonds SBZ trekt 16 nieuwe werkgevers

Pensioen 1928

Zestien nieuwe financiële instellingen hebben zich aangesloten bij pensioenfonds SBZ, sinds het fonds afgelopen zomer de deuren openzette voor andere partijen dan alleen zorgverzekeraars. Samen hebben die 400 nieuwe pensioendeelnemers ingebracht.

‘Verbreed’ pensioenfonds SBZ trekt 16 nieuwe werkgevers

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds Zorgverzekeraars (SBZ) richtte zich 55 jaar lang exclusief op zorgverzekeraars als niet verplicht bedrijfstakpensioenfonds, maar vorig jaar besloot het fonds dat ook andere financiële instellingen zich kunnen aansluiten. Zij kunnen uit drie verschillende middelloonregelingen kiezen.

In ruim een halfjaar heeft het fonds zo’n 16 nieuwe werkgevers kunnen binnenhalen, waaronder verzekeraars Zurich Benelux en Anker uit Groningen. In totaal gaat het bij de 16 nieuwe partijen om 400 (actieve) deelnemers. Volgens woordvoerder Kirsten Wesselius zitten er bovendien nog meer nieuwe contracten in de pijplijn. De groei is nodig om de daling van het aantal actieve deelnemers van ongeveer 5% per jaar te compenseren.

Momenteel telt SBZ een totaal van 35.000 deelnemers van wie 11.500 actieve, en 7.500 gepensioneerden. Het fonds heeft een belegd vermogen van circa €5,25 miljard. In 2016 was de beleidsdekkingsgraad 105,9%.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.