nieuws

€ 10.000 boete voor pensioenfonds Bavaria

Pensioen 1960

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft een bestuurlijke boete van € 10.000 opgelegd aan Stichting Pensioenfonds Bavaria. Het pensioenfonds van de bierbrouwer zou onrechtmatig haar risicoprofiel hebben gewijzigd toen het met een tekort kampte.

€ 10.000 boete voor pensioenfonds Bavaria

DNB heeft vastgesteld dat Stichting Pensioenfonds Bavaria op 30 juli 2014 haar renteafdekkingsbeleid doelbewust heeft gewijzigd, als gevolg waarvan haar risicoprofiel is vergroot. Hiermee heeft het pensioenfonds volgens DNB artikel 138 Pensioenwet in samenhang met artikel 16, vierde lid van het Besluit financieel toetsingskader (FTK) overtreden. Het pensioenfonds had op die datum namelijk een reservetekort en er was een herstelplan van kracht. Onder die omstandigheden is het een pensioenfonds niet toegestaan het risicoprofiel doelbewust te vergroten.

Boete gematigd om draagkracht

Het basisbedrag voor de overtreding bedraagt  € 500.000.  DNB heeft vanwege de draagkracht van het fonds de boete gematigd tot € 10.000.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.