nieuws

Wetsvoorstel waardeoverdracht kleine pensioenen aangenomen

Pensioen 2570

De Tweede Kamer heeft vanmiddag in ruime meerderheid ingestemd met het wetsvoorstel waardeoverdracht klein pensioen. Daarmee kunnen pensioenuitvoerders met ingang van 2019 kleine pensioenen overdragen aan de nieuwe uitvoerder van een deelnemer.

Wetsvoorstel waardeoverdracht kleine pensioenen aangenomen

Het wetsvoorstel beoogt de versnippering (en afkalving door afkoop) van pensioenvermogen tegen te gaan. Pensioenpotjes van meer dan € 2 en minder dan € 468 per jaar kunnen automatisch worden toegevoegd aan de pensioenpot waar iemand op dat moment pensioen opbouwt. Vanaf 1 januari 2019 mogen pensioenuitvoerders hele kleine pensioenen van minder dan € 2 laten vervallen. “Deze heel kleine bedragen vervallen aan het collectief”, aldus het ministerie van Sociale Zaken en werkgelegenheid. Er zijn naar schatting ruim 200.000 van die mini-pensioenen. Minister Koolmees vindt dat iedereen die moet opsporen. “Lang niet iedereen weet nog van het bestaan van zijn kleine pensioentjes. En dat moet veranderen, want daarmee loop je mogelijk straks pensioen mis.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.