nieuws

Velzel volgt Bos op als CEO bij PGGM

Pensioen 682

De raad van commissarissen van PGGM heeft ir. Edwin Velzel benoemd als de nieuwe CEO van de pensioenuitvoeringsorganisatie. Onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouders. Velzel zal zijn werkzaamheden voor PGGM op 1 november 2017 starten.

Velzel volgt Bos op als CEO bij PGGM

Velzel was van 17 mei tot 13 september 2017 voorzitter van de RvC van PGGM. Hij is afgelopen zomer, nog tijdens zijn inwerktraject, door de overige leden van de RvC gevraagd zich kandidaat te stellen voor het bestuursvoorzitterschap en heeft sindsdien geen deel uitgemaakt van de benoemingscommissie.

Complexe ICT-vraagstukken

Velzel (54) kan bogen op een langjarige ervaring met strategische advisering op het gebied van bestuur van de gezondheidszorg en de verzekeringssector. Eerder was hij bestuursvoorzitter van Univé en van Univé VGZ IZA Trias (UVIT). In verschillende functies heeft hij zich bezig gehouden met complexe vraagstukken ten aanzien van ICT en innovatie.

Velzel is de opvolger van Else Bos. Zij vertrekt per 1 november als bestuursvoorzitter bij PGGM. Op 1 juli 2018 treedt ze aan als directielid en voorzitter toezicht bij De Nederlandsche Bank.

Reageer op dit artikel