nieuws

BeFrank introduceert nieuwe lifecycles voor doorbeleggen

Pensioen 1278

Deelnemers van BeFrank kunnen vanaf eind januari 2017 voorsorteren op doorbeleggen. De premiepensioeninstelling -onderdeel van Delta Lloyd- heeft hiervoor nieuwe lifecycles ontwikkeld met een aangepaste risicoafbouw richting de pensioendatum. Deelnemers kunnen hun risicoprofiel zelf aanpassen. 

BeFrank introduceert nieuwe lifecycles voor doorbeleggen

Door de Wet verbeterde premieregeling die 1 september in is gegaan is de mogelijkheid tot doorbeleggen na de pensioendatum ontstaan. Bij een variabele pensioenuitkering wordt (een deel van) het pensioenkapitaal na de pensioendatum nog belegd. Doorbeleggen geeft deelnemers kans op een hoger pensioen en maakt de pensioenuitkering minder afhankelijk van de marktrente op één moment.

Beleggingshorizon verandert
BeFrank stelt dat het belangrijk is om de keuze voor een vaste of variabele uitkering tijdig te maken en niet pas op de pensioendatum omdat de beleggingshorizon bij een variabele uitkering verandert. Marianne de Boer, directeur van BeFrank: “Wij moedigen deelnemers aan om de profielbepaler op hun persoonlijke pensioenpagina in te vullen om zo hun risicoprofiel te bepalen. Met de komst van de nieuwe lifecycles is deze uitgebreid zodat je kunt bekijken of je wilt voorsorteren op doorbeleggen of niet. Het gaat ons er niet om dat iedereen gaat doorbeleggen, maar dat je je bewust bent van de keuzes die je hebt en hier op tijd naar kijkt.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.