nieuws

Gepensioneerden winnen verkiezingsstrijd van pensioenfonds BPL

Pensioen 1095

Bedrijfspensioenfonds Landbouw (BPL) moet alsnog een verkiezing organiseren voor een nieuwe bestuurder namens de gepensioneerden. Het pensioenfonds heeft het kort geding dat was aangespannen door gepensioneerdenvereniging MijnLandbouwPensioen verloren, zo meldt FD-uitgave PensioenPro. Ook moet BPL het bestaan van deze vereniging beter communiceren naar haar leden. 

Gepensioneerden winnen verkiezingsstrijd van pensioenfonds BPL

Aanleiding tot het conflict was de benoeming van Hans van der Windt bij BPL. Hij was vanaf november 2016 namens werkgeversvereniging VHG aspirant-bestuurslid, nadat de eerdere vertegenwoordiger voor de gepensioneerden onverwacht kwam te overlijden. Met de benoeming streek BPL tegen de haren in van de vereniging MijnLandbouwPensioen die stelt dat de benoeming in strijd was met de reglementen van het fonds. Deze regels stellen dat de gepensioneerden zelf een bestuurder mogen benoemen tenzij zij geen geschikte kandidaat aanleveren.

Opsteker voor gepensioneerden

De rechter heeft de gepensioneerden op alle punten gelijk gegeven. Bovendien moet BPL voortaan het bestaan van MijnLandbouwPensioen beter kenbaar maken aan de deelnemers. Voorzitter Arthur Theunissen van MijnLandbouwPensioen stelt tegenover PensioenPro de uitspraak  een opsteker voor de zestigduizend gepensioneerden van BPL te vinden. Volgens hem speelt het probleem bij meer fondsen.

 

Reageer op dit artikel