nieuws

Pensioenfonds SBZ verlengt contract met Achmea

Pensioen 2223

Pensioenfonds Stichting Bedrijfstakpensioenfonds Zorgverzekeraars (SBZ), dat onlangs de deuren openzette voor andere partijen, heeft besloten haar contract met Achmea met vijf jaar te verlengen. De pensioenuitvoerder blijft daarom tot 2023 voor SBZ de pensioen- en uitkeringenadministratie verzorgen.

Pensioenfonds SBZ verlengt contract met Achmea

SBZ richtte zich 55 jaar lang exclusief op zorgverzekeraars als niet verplicht bedrijfstakpensioenfonds, maar vorig jaar besloot het fonds dat ook andere financiële instellingen zich kunnen aansluiten. In ruim een halfjaar heeft het fonds zo’n 16 nieuwe werkgevers kunnen binnenhalen, waaronder verzekeraars Zurich Benelux en Anker uit Groningen. SBZ is een pensioenfonds met zo’n 50 aangesloten werkgevers en een vermogen onder beheer van € 5,3 miljard. Het regelt de pensioenen voor zo’n 43.000 deelnemers (11.100 actieven, 23.800 slapers en 7.800 gepensioneerden). SBZ is sinds 2010 klant van Syntrus Achmea Pensioenbeheer, dat verder ook de bestuursondersteuning, juridische en actuariële advisering en pensioencommunicatie voor het fonds verzorgt.

Soepele pensioencommunicatie

SBZ heeft het besluit tot verlenging genomen na een, volgens eigen zeggen, grondige en uitgebreide vragenronde bij diverse pensioenbeheerders. “Wij willen onze deelnemers natuurlijk het beste pensioen tegen lage uitvoeringskosten kunnen bieden”, aldus Adri van der Wurff, onafhankelijk voorzitter van SBZ. “De uitvoering moet soepel en zonder problemen verlopen en de pensioencommunicatie moet voldoen aan de nieuwste digitale standaarden. Na alle gesprekken was voor ons duidelijk dat Achmea het pleit had gewonnen. Er is een duidelijke match tussen ons beider ambities en daarom hebben we onze jarenlange relatie met volle overtuiging bestendigd.”

 

Reageer op dit artikel